Algemene Voorwaarden

Identiteit

Naam: Agri-Olie.nl

Adres: Hofstede 8

Plaats: 5541SJ Reusel

KVK-nummer: 61804312

 

Definities

Tenzij uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen, zijn deze voorwaarden van toepassing op iedere (rechts-)betrekking tussen Agri-Olie en Klant. Afwijkingen dienen uitdrukkelijk schriftelijk te worden overeengekomen.

 

Agri-Olie: Agri-Olie.nl, gevestigd te Reusel onder KvK nr. 61804312

Klant: Degene die met Agri-Olie een overeenkomst is aangegaan.

Partijen: Agri-Olie en klant samen.

 

ARTIKEL 3 – GELDIGHEID

 

Deze algemene voorwaarden zijn van kracht voor elk aanbod dat door het bedrijf wordt gedaan en voor elke overeenkomst op afstand die wordt gesloten tussen het bedrijf en de klant.

Indien de overeenkomst op afstand elektronisch wordt gesloten, kan de tekst van de algemene voorwaarden via elektronische weg aan de klant ter beschikking worden gesteld, zodanig dat deze eenvoudig kan worden opgeslagen op een duurzaam medium. Indien dit niet haalbaar is, zal het bedrijf aangeven waar de voorwaarden elektronisch kunnen worden ingezien en dat ze op verzoek kosteloos zullen worden verstrekt.

Indien naast deze algemene voorwaarden ook specifieke voorwaarden van toepassing zijn, zijn de bepalingen van dit artikel ook van toepassing. In geval van tegenstrijdige voorwaarden kan de klant zich steeds beroepen op de voorwaarde die voor hem het meest gunstig is.

 

ARTIKEL 4 – HET AANBOD

 

Als een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder bepaalde voorwaarden geldt, zal dit duidelijk worden vermeld in het aanbod.

Het aanbod omvat een volledige en nauwkeurige beschrijving van de aangeboden producten en/of diensten, voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling door de klant mogelijk te maken. Eventuele afbeeldingen zijn een waarheidsgetrouwe weergave van de producten en/of diensten. Kennelijke fouten of vergissingen binden het bedrijf niet.

Elk aanbod bevat alle nodige informatie, zodat de rechten en verplichtingen verbonden aan de aanvaarding ervan voor de klant duidelijk zijn. Hieronder vallen onder andere: de prijs inclusief belastingen, eventuele leveringskosten, de wijze van totstandkoming van de overeenkomst, de betalingswijze, de termijnen, en de mogelijkheid tot herroeping.

Indien de overeenkomst wordt gearchiveerd, zal het bedrijf de klant informeren over hoe deze de overeenkomst kan raadplegen en hoe eventuele fouten kunnen worden gecorrigeerd voordat de overeenkomst wordt gesloten.

 

ARTIKEL 5 – DE OVEREENKOMST

 

De overeenkomst komt tot stand op het moment dat de klant het aanbod aanvaardt en aan de gestelde voorwaarden voldoet.

Bij elektronische aanvaarding van het aanbod, bevestigt het bedrijf onmiddellijk de ontvangst van de aanvaarding. Zolang deze ontvangst niet is bevestigd, heeft de klant het recht om de overeenkomst te ontbinden.

Het bedrijf neemt passende maatregelen om de elektronische overdracht van data te beveiligen en zorgt voor een veilige webomgeving indien elektronisch betalen mogelijk is.

Het bedrijf kan, binnen wettelijke kaders, het kredietwaardigheids- en betalingsgedrag van de klant controleren en indien nodig de overeenkomst weigeren of bijzondere voorwaarden stellen.

Alle relevante informatie wordt aan de klant verstrekt, inclusief het bezoekadres voor klachten, informatie over herroepingsrecht, service na aankoop, prijs en betaalwijze, en de mogelijkheid tot opzegging bij langdurige overeenkomsten.

 

 

ARTIKEL 6 – RECHT OP ANNULERING

 

Bij producten:

De klant heeft het recht om binnen een bedenktijd van minimaal 14 dagen zonder opgaaf van redenen een overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product te ontbinden. De ondernemer mag de klant vragen naar de reden van annulering, maar kan de klant niet verplichten deze redenen te verstrekken.

De bedenktijd zoals vermeld in lid 1 gaat in op de dag na ontvangst van het product door de klant, of door een door de klant aangewezen derde, anders dan de vervoerder, of: Indien de klant meerdere producten in één bestelling heeft geplaatst en deze afzonderlijk worden geleverd: de dag waarop de klant of een door hem aangewezen derde het laatste product heeft ontvangen. De ondernemer behoudt zich het recht voor om een bestelling van meerdere producten met verschillende levertijden te weigeren, mits deze weigering duidelijk aan de klant wordt gecommuniceerd vóór het bestelproces.

Indien de levering van een product bestaat uit meerdere zendingen of onderdelen: de dag waarop de klant of een door hem aangewezen derde de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen; Bij overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de klant of een door hem aangewezen derde het eerste product heeft ontvangen.

Bij diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager zijn geleverd:

De klant heeft het recht om een overeenkomst voor diensten en levering van digitale inhoud die niet op een materiële drager zijn geleverd, gedurende minimaal 14 dagen zonder opgaaf van redenen te ontbinden. De ondernemer mag de klant vragen naar de reden van annulering, maar kan de klant niet verplichten deze redenen te verstrekken.

De bedenktijd zoals vermeld in lid 3 gaat in op de dag na het sluiten van de overeenkomst.

Verlengde bedenktijd voor producten, diensten en digitale inhoud die niet op een materiële drager zijn geleverd bij gebrek aan informatie over het herroepingsrecht:

 

Indien de ondernemer de klant niet de wettelijk verplichte informatie heeft verstrekt over het herroepingsrecht of het modelformulier voor herroeping, loopt de bedenktijd af twaalf maanden na het einde van de oorspronkelijke bedenktijd zoals vastgesteld in de voorgaande leden van dit artikel.

Indien de ondernemer de in het voorgaande lid bedoelde informatie aan de klant verstrekt binnen twaalf maanden na de ingangsdatum van de oorspronkelijke bedenktijd, verstrijkt de bedenktijd 14 dagen na de dag waarop de klant deze informatie heeft ontvangen.

 

ARTIKEL 7 – VERPLICHTINGEN VAN DE KLANT TIJDENS DE BEDENKTIJD

 

Gedurende de bedenktijd dient de klant het product en de verpakking zorgvuldig te behandelen. Het product mag alleen worden uitgepakt of gebruikt voor zover nodig is om de aard, kenmerken en werking van het product vast te stellen. De klant mag het product alleen hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.

De klant is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product als gevolg van het hanteren van het product op een manier die verder gaat dan toegestaan in lid 1.

De klant is niet aansprakelijk voor waardevermindering van het product als de ondernemer hem niet alle wettelijk verplichte informatie over het herroepingsrecht heeft verstrekt vóór of bij het sluiten van de overeenkomst.

 

ARTIKEL 8 – UITOEFENING VAN HET HERROEPINGSRECHT DOOR DE KLANT EN KOSTEN DAARVAN

 

Wanneer een klant besluit zijn herroepingsrecht uit te oefenen, dient hij dit binnen de bedenktermijn kenbaar te maken aan Agri-Olie, hetzij via het mail adres info@agri-olie.nl, hetzij op een andere duidelijke manier.

Binnen 14 dagen na deze melding dient de klant het product terug te sturen of te overhandigen aan Agri-Olie of diens gemachtigde, tenzij Agri-Olie heeft aangeboden het product zelf op te halen. Zolang de klant het product terugstuurt voordat de bedenktijd is verstreken, heeft hij aan de retourtermijn voldaan.

Het product dient te worden teruggestuurd inclusief alle meegeleverde accessoires, indien redelijkerwijs mogelijk in de originele staat en verpakking, en conform de heldere instructies die Agri-Olie heeft verstrekt.

Het risico en de bewijslast voor een correcte en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht liggen bij de klant.

 

De klant is verantwoordelijk voor de directe kosten van het terugsturen van het product, tenzij Agri-Olie niet heeft aangegeven dat deze kosten voor rekening van de klant zijn of wanneer Agri-Olie heeft aangeboden deze kosten zelf te dragen.

Indien de klant herroept nadat hij uitdrukkelijk heeft verzocht om de dienstverlening te laten beginnen tijdens de bedenktijd, is hij Agri-Olie een bedrag verschuldigd dat evenredig is aan het deel van de dienstverlening dat op het moment van herroeping is verricht in vergelijking met de volledige nakoming van de dienstverlening.

 

ARTIKEL 9 – VERPLICHTINGEN VAN AGRI-OLIE BIJ HERROEPING

 

Indien Agri-Olie de mogelijkheid biedt voor elektronische melding van herroeping door de klant, zal zij onmiddellijk na ontvangst van deze melding een ontvangstbevestiging sturen.

Agri-Olie zal alle betalingen van de klant, inclusief eventuele door haar in rekening gebrachte leveringskosten voor het geretourneerde product, onmiddellijk maar binnen 14 dagen na de dag waarop de klant haar de herroeping meldt, terugbetalen. Tenzij Agri-Olie aanbiedt het product zelf op te halen, kan zij wachten met terugbetaling totdat zij het product heeft ontvangen of totdat de klant aantoont dat hij het product heeft teruggestuurd, afhankelijk van welk tijdstip eerder valt.

Agri-Olie zal voor de terugbetaling hetzelfde betaalmiddel gebruiken dat de klant heeft gebruikt, tenzij de klant instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor de klant.

Indien de klant heeft gekozen voor een duurdere leveringsmethode dan de goedkoopste standaardlevering, hoeft Agri-Olie de extra kosten voor de duurdere methode niet terug te betalen.

 

 

ARTIKEL 10 – BEPERKING VAN HET RETOURRECHT

 

De leverancier behoudt zich het recht voor om bepaalde producten en diensten uit te sluiten van het retourrecht. Dit wordt expliciet vermeld in het aanbod of tijdig vóór het sluiten van de overeenkomst.

 

Dit omvat:

Producten of diensten waarvan de prijs onderhevig is aan marktschommelingen buiten de controle van de leverancier, die kunnen optreden tijdens de retourperiode;

Overeenkomsten gesloten tijdens openbare veilingen, waarbij de succesvolle bieder verplicht is de gekochte producten of diensten af te nemen;

Dienstenovereenkomsten die volledig zijn uitgevoerd met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de klant, en waarbij de klant heeft verklaard af te zien van zijn retourrecht na volledige uitvoering;

Dienstenovereenkomsten voor accommodatie met een specifieke uitvoeringsdatum, anders dan voor woondoeleinden, goederenvervoer, autoverhuur en catering;

Overeenkomsten met betrekking tot vrijetijdsbesteding met een specifieke uitvoeringsdatum;

Op maat gemaakte producten die niet geprefabriceerd zijn en die zijn vervaardigd op basis van individuele keuzes van de klant of die duidelijk voor een specifiek persoon zijn bestemd;

Bederfelijke producten of producten met een beperkte houdbaarheid;

Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet kunnen worden geretourneerd nadat de verzegeling is verbroken;

Producten die onherroepelijk vermengd zijn met andere producten na levering;

Alcoholische dranken waarvan de prijs is overeengekomen bij het sluiten van de overeenkomst, maar waarvan de levering pas na 30 dagen kan plaatsvinden en waarvan de werkelijke waarde afhankelijk is van marktschommelingen;

Verzegelde audio-, video-opnamen en computerprogrammatuur waarvan de verzegeling na levering is verbroken;

Kranten, tijdschriften of magazines, met uitzondering van abonnementen hierop;

Levering van digitale inhoud anders dan op een materiële drager, indien de uitvoering is begonnen met uitdrukkelijke voorafgaande instemming van de klant, en de klant heeft verklaard af te zien van zijn retourrecht.

 

ARTIKEL 11 – PRIJS

 

Gedurende de geldigheidsduur van het aanbod worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behalve bij wijzigingen in BTW-tarieven.

 

De leverancier kan echter producten of diensten aanbieden waarvan de prijzen onderhevig zijn aan marktschommelingen waarop de leverancier geen invloed heeft. Deze prijzen worden duidelijk vermeld bij het aanbod.

 

Prijsverhogingen binnen 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst zijn alleen toegestaan als deze het gevolg zijn van wettelijke regelingen. Prijsverhogingen vanaf 3 maanden na het sluiten van de overeenkomst zijn alleen toegestaan als dit is overeengekomen en de klant het recht heeft om de overeenkomst op te zeggen.

 

De prijzen vermeld in het aanbod zijn exclusief BTW.

 

ARTIKEL 12 – CONFORMITEIT EN GARANTIE

 

De leverancier garandeert dat de producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de specificaties vermeld in het aanbod, en aan de geldende wettelijke voorschriften.

 

Eventuele door de leverancier, fabrikant of importeur aangeboden garanties doen geen afbreuk aan de wettelijke rechten van de klant met betrekking tot eventuele tekortkomingen in de nakoming van verplichtingen door de leverancier.

 

ARTIKEL 13 – LEVERING EN UITVOERING

 

De leverancier zal uiterste zorgvuldigheid betrachten bij het verwerken en uitvoeren van bestellingen van producten en het behandelen van aanvragen voor diensten.

De levering vindt plaats op het adres dat de klant heeft opgegeven.

 Bestellingen worden binnen 30 dagen uitgevoerd, tenzij anders overeengekomen. Bij vertraging of gedeeltelijke uitvoering wordt de klant hierover binnen één maand na het plaatsen van de bestelling geïnformeerd. De klant heeft in dat geval het recht om de overeenkomst kosteloos te ontbinden en recht op eventuele schadevergoeding.

 

Indien een besteld product niet kan worden geleverd, zal de leverancier trachten een vervangend artikel aan te bieden. De klant wordt hierover tijdig geïnformeerd. Bij vervangende artikelen blijft het retourrecht van kracht, waarbij de kosten voor retourzending voor rekening van de leverancier zijn.

 

Het risico van beschadiging of verlies van producten ligt bij de leverancier tot aan de bezorging, tenzij anders overeengekomen.

 

ARTIKEL 14 – LANGE-TERMIJNTRANSACTIONEN: DUUR, ANNULERING EN EXTENSIE

 

Annulering:

Klanten kunnen op elk moment een overeenkomst voor onbepaalde tijd opzeggen die bedoeld is voor regelmatige levering van producten of diensten, met inachtneming van de overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van maximaal één maand.

Klanten kunnen een overeenkomst voor bepaalde tijd die bedoeld is voor regelmatige levering van producten of diensten, opzeggen tegen het einde van de afgesproken periode, met inachtneming van de overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van maximaal één maand.

Klanten hebben het recht om de genoemde overeenkomsten op elk moment op te zeggen, zonder beperking tot een specifieke tijd of periode voor opzegging.

Klanten kunnen op dezelfde manier opzeggen als de manier waarop ze de overeenkomst zijn aangegaan.

Klanten kunnen altijd opzeggen met dezelfde opzegtermijn als die bedongen is door de ondernemer.

 Extensie:

Een overeenkomst voor bepaalde tijd die bedoeld is voor regelmatige levering van producten of diensten mag niet automatisch worden verlengd of vernieuwd voor een bepaalde duur.

In tegenstelling tot het vorige punt, kan een overeenkomst voor bepaalde tijd die bedoeld is voor regelmatige levering van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften stilzwijgend worden verlengd voor maximaal drie maanden, waarbij de klant deze verlengde overeenkomst aan het einde van de verlenging kan opzeggen met een opzegtermijn van maximaal één maand.

Een overeenkomst voor bepaalde tijd die bedoeld is voor regelmatige levering van producten of diensten mag alleen stilzwijgend worden verlengd voor onbepaalde duur als de klant op elk moment kan opzeggen met een opzegtermijn van maximaal één maand. Deze opzegtermijn is maximaal drie maanden als de overeenkomst gaat over regelmatige levering van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften.

Een overeenkomst met beperkte duur voor het regelmatig leveren van dag-, nieuws- en weekbladen en tijdschriften (proef- of kennismakingsabonnement) wordt niet automatisch verlengd en eindigt automatisch na afloop van de proef- of kennismakingsperiode.

 Duur:

Als een overeenkomst langer dan een jaar duurt, kan de klant de overeenkomst op elk moment opzeggen met een opzegtermijn van maximaal één maand, tenzij redelijkheid en billijkheid zich verzetten tegen opzegging vóór het einde van de overeengekomen duur.

 

ARTIKEL 15 – BETALING

 

Tenzij anders overeengekomen, moeten de door de klant verschuldigde bedragen worden betaald binnen veertien dagen na ontvangst van de goederen of, in het geval van een dienstovereenkomst, binnen 14 dagen na ontvangst van de relevante documenten met betrekking tot deze overeenkomst.

Bij verkoop van producten aan klanten mag in de algemene voorwaarden nooit een vooruitbetaling van meer dan 50% worden gevraagd. Als vooruitbetaling is overeengekomen, kan de klant geen enkel recht laten gelden met betrekking tot de uitvoering van de desbetreffende bestelling of dienst(en) totdat de vooruitbetaling is ontvangen.

Het is de plicht van de klant om onmiddellijk onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens aan de ondernemer te melden.

 

In geval van wanbetaling door de klant heeft de ondernemer, behoudens wettelijke beperkingen, het recht om redelijke kosten in rekening te brengen zoals vooraf aan de klant kenbaar gemaakt.

 

ARTIKEL 16 – KLACHTENREGELING

 

De ondernemer heeft een duidelijk bekendgemaakte procedure voor klachtenafhandeling en zal klachten behandelen volgens deze procedure.

Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen een redelijke termijn, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij de ondernemer, nadat de klant de gebreken heeft opgemerkt.

Klachten die bij de ondernemer worden ingediend, worden binnen 14 dagen na ontvangst beantwoord. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vereist, zal de ondernemer binnen de termijn van 14 dagen reageren met een ontvangstbevestiging en een indicatie van wanneer de klant een meer gedetailleerd antwoord kan verwachten.

 

ARTIKEL 17 INTELLECTUELE EIGENDOM

 

De klant erkent expliciet dat alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de weergegeven informatie, mededelingen of andere content met betrekking tot de producten en/of de website van Agri-Olie, haar leveranciers of andere rechthebbenden berusten bij hen.

 

ARTIKEL 18 PRIVACY VAN GEGEVENS

 

Agri-Olie zal de gegevens van de klant uitsluitend verwerken volgens haar privacy beleid, waarbij alle relevante privacyregelgeving in acht wordt genomen.

 

ARTIKEL 19 TOEPASSELIJK RECHT EN JURISDICTIE

 

Op alle aanbiedingen, overeenkomsten en de uitvoering daarvan door Agri-Olie is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing. Het Weens Koopverdrag is nadrukkelijk uitgesloten.

 

ARTIKEL 20 EXTERNE LINKS

 

De website van Agri-Olie kan advertenties van derden bevatten of links naar andere websites. Agri-Olie heeft geen controle over het privacy beleid van deze derden of hun websites en is daarvoor niet verantwoordelijk.

 

ARTIKEL 21 UW RECHTEN

 

Klanten kunnen te allen tijde bij Agri-Olie informatie opvragen over de verwerking van hun gegevens. Dit kan door een e-mail te sturen. Ook kunnen klanten per e-mail verzoeken om correcties, aanvullingen of andere wijzigingen aan te brengen, die Agri-Olie zo snel mogelijk zal verwerken. Als klanten geen informatie meer willen ontvangen, kunnen ze Agri-Olie daarvan op de hoogte stellen. Informatie wordt alleen verstuurd als de klant zijn/haar e-mailadres heeft verstrekt.

 

ARTIKEL 22 AANVULLENDE OF AFWIJKENDE BEPALINGEN

 

Aanvullende of afwijkende bepalingen van deze algemene voorwaarden mogen niet in het nadeel zijn van de klant en moeten schriftelijk worden vastgelegd of op een toegankelijke manier worden opgeslagen op een duurzame gegevensdrager, zodat de klant ze kan raadplegen.